Hairextensions

Herkomst

China en India zijn de grootste leveranciers. Het haar uit India is meestal geofferd haar uit de hindoestaanse tempel Tirumala. Naast diamant en computers zijn mensenlokken het exportproduct van India.
Het tempelcomplex Tirumala gelegen boven op de bergen aan het stadje Tirupati in het zuiden van India trekt jaarlijks miljoenen pelgrims. Tirumala is een non-stop bedevaartsoort waar dag en nacht duizenden bedevaarders komen om te bidden voor hun heil. Dit tempelcomplex heeft voor de hindoestanen dezelfde status als Mekka voor de moslims en het Vaticaan voor de katholieken.

 

Ze klimmen met een volle bos haar naar boven en komen met een kaalgeschoren hoofd weer naar beneden. Voordat de pelgrims toegang krijgen tot de meest heilige plek van het complex krijgen ze eerst een gratis scheerbeurt.
Pas dan mogen ze bidden voor het beeld van de god Venkateswara.
Mannen, vrouwen en kinderen worden kaalgeschoren door één van de 650 kappers die het complex in dienst heeft.

Om de 2 maanden zitten de containers vol met 45.000 kilo mensenhaar.
Het haar wordt geveild aan de verschillende opkopers die gemiddeld 550 euro per kilo betalen voor kwalitatief het beste haar (triple AAA) van minimaal 40 cm.
In principe mag iedereen het rauwe haar kopen, de regel van de tempel is: wie het meeste bied krijgt de beste kwaliteit haar.

De pelgrims zien graag dat hun haar wordt afgeschoren want hiermee zijn ze rein, worden ze gezegend en kunnen ze hun dankbaarheid voor het leven tonen.
Veel pelgrims weten wel dat hun haar wordt doorverkocht en dat de tempel hier veel geld voor krijgt, maar ze maken zich hier geen zorgen over omdat de tempel het geld aan goede doeleinden besteedt.
Zo geeft de tempel gratis onderdak en eten aan de pelgrims en zijn ze in het bezit van ziekenhuizen en scholen waar de pelgrims gratis gebruik van mogen maken.

Werkwijze

 

STAP 1: Bepaal de kleur haar van de klant.
STAP 2: Maak een scheiding.
STAP 3: Plaats het beschermplaatje om een plukje haar.
STAP 4: Houdt het plukje goed naar beneden.
STAP 5: Leg het plukje haar in de v-hals van de extension.
STAP 6: Leg de strengen haar samen op uw warmte tang.
STAP 7: Smelt het geheel goed samen.
STAP 8: Rol met uw vingers de wax dicht.
STAP 9: De extensions is klaar.

Verwijderen Hairextension

 

Het verwijderen van extensions kun je niet zelf doen

Om beschadiging van je haar tegen te gaan , moeten de extensions met zorg en voorzichtigheid worden verwijderd

Salon Femme Fatale maakt gebruik van de nieuwste techniek. De extensions worden verwijderd met de quick remover .

Dit apparaat werkt op uv licht en een zachte verwijderingsvloeistof.

Hierdoor kunnen de extensions snel en veilig uit je haar gehaald worden .

De quick remover is een hi-tech apparaat voor het verwijderen van extensions op een comfortabele manier, voor zowel de klant als voor de extension-specialist.

* 75% tijdbesparing
* comfortabel verwijderen
* bediening met 1 hand
* ergonomisch design
* uv dissolve controle
* automatisch cartridge systeem
* lang houdbare dissolvent
* dermatologisch getest

Kosten

*alleen verwijderen 0,50 per extension

*verwijderen en daarna nieuwe extensions  0,30 per extension

Wanneer je de extensions laat verwijderen en daarna nieuwe extensions bestelt , hoef je maar maximaal 30 euro te betalen . Wel geldt dat je minimaal 50 % van je nieuwe extensions aanbetaald

Voor het alleen verwijderen van je extensions geldt geen maximaal bedrag

Veel gestelde vragen

 

Hoeveel hair extensions heb ik nodig ?

Dat hangt af van een paar factoren, zoals het haartype en -dikte als mede de hoeveelheid haar wat op uw hoofd groeit. Natuurlijk hangt de hoeveelheid hair extensions ook af van de coupe die u voor ogen heeft en de hair extensions textuur, zoals natural straight, Body Wavy, Medium Wavy en Curly.
Ik kan tijdens onze afspraak uw haar bekijken bekijken en pas daarna besluiten hoeveel hair extensions het beste bij u passen.

 

Hoelang blijven de hair extensions goed ?

4 a 5 maanden, afhankelijk van de verzorging en hoe hard het eigen haar groeit. Na deze periode kunt u de hair extensions wel laten zitten, maar dit is niet bevordelijk voor het eigen haar.

 

Kan ik de hair extensions er zelf uithalen ?

Nee, hier is een speciale tang en vloeistof voor nodig die ervoor zorgt dat het eigen haar niet beschadigd tijdens het verwijderen.

 

Wordt het haar beschadigd door de waxjes ?

Nee, uw eigen haar zal niet beschadigen, wanneer de hair extensions op de juiste manier zijn ingezet, verzorgd en verwijderd worden.

 

Kan ik mijn haar gewoon borstelen ?

Ja, u mag uw haar borstelen met een speciale ontwarborstel. Een gewone borstel kan de hair extensions eruit trekken. Gebruik zeker geen kam !

 

Is mijn haar gewoon te wassen ?

Ja, het liefst om de dag.

 

Kan ik elk merk shampoo gebruiken ?

Er zijn shampoos die beter niet gebruikt kunnen worden voor de hair extensions. Dit omdat ze een te hoge of te lage ph-waarde hebben en soms siliconen bevatten, dit komt vooral voor bij Pantene, kinder- en anti-roos shampoos. Mijn advies is gebruik te maken van L'Oréal Professionnel serie Expert. 

 

Kan ik mijn verlengde haar in een staart doen ?

Ja, dat kunt u gerust doen. Doordat de contouren van uw haar vrij blijven van hair extensions zullen deze niet zichtbaar zijn bij het dragen van een staart.

 

Mag ik mijn haar föhnen en stylen ?

Ja, de hair extensions zijn 100% echt haar en u kunt uw styling tools gebruiken zoals u dat normaal ook doet.

 

Mag ik mijn haar verven ?

Het haar kan wel naar een donkere kleur gebracht worden maar niet naar een lichtere kleur. De kwaliteit van het haar is erg goed en zal hier geen schade van ondervinden. Verf wel eerst een plukje om te zien hoe de kleur dekt.

 

Voor de prijzen verwijs ik u graag naar onze prijslijst (tabblad prijslijsten).